2 Temmuz 2020 Perşembe

Başkentin Başkanları

GEL DE YAZMA

Başkentin başkanları ne yapıyor, nasıl çalışıyor ancak mahallinde yaşıyorsa vatandaşın onlardan haberi oluyor. Ana akım medyanın onlara ayıracak zamanı yok! Zaman zaman "bizden yazmıyorsun" gibi sitemlerle karşılaşıyoruz. Başkentin başkanlarından vatandaşı haberdar etmek elbet bizim de görevimiz, SABAH Ankara bunu layıkıyla yapıyor, biz de fırsat buldukça köşemizde dile getiriyoruz.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan muhtarlarla istişarelerine devam ediyor. Geçen hafta son toplantıda Başkan Ercan, muhtarlara belediye faaliyetleri ve devam eden projeleri anlattı ve onların taleplerini not aldı. 

Kahramankazan Başkanı Serhat Oğuz ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Son olarak sanayicileri ziyaret etti. Sanayi alanında yoğun potansiyele sahip olan ilçedeki fabrika, üretim tesisi ve iş yerlerinde hayli çalışan var. Oğuz, çalışanlara kolaylıklar diledi ve "İstihdam yaratan, üreten herkes baş tacıdır" dedi. Onlar için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 

Altındağ vatandaşın rahat bir ortamda alışverişlerini yapabilmesi için 3 mahallede yapımına başlanan semt pazarları yakında tamamlanacak. Karacaören, Karapürçek ve Gültepe mahallelerinde oturan vatandaşlar sabırsızlıkla inşaatın bitmesini bekliyorlar. Başkan Asım Balcı, mahalle sakinlerinin rahat ve güvenli bir biçimde alıveriş yapabilecekleri kapalı semt pazarlarında her detayı düşündüklerini söyledi. Asım Balcı Kurban Bayramı hazırlıklarının da başladığını kaydetti.

Keçiören Başkanı Turgut Altınok makamda nadir oturur. Bunu başkanın çevresindekiler söylüyor. Her fırsatta Keçiörenlilerle beraber olan Altınok, Kartaltepe'deki Dağ Kızağı Parkı'nı tanıttı. Kent Ormanı Mesire Alanı'ndaki park için "heyecan arayanları buraya davet ediyoruz" dedi. 

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, temizlik İşleri için yeni hizmet binası çabasında. Geçen hafta inşaat alanını ziyaret etti. Yaşar, salgının başlangıç günlerinde temizlik çalışanlarının gece gündüz demeden Yenimahalle'yi dezenfekte ettiklerini yeni bir hizmet binasıyla onların ödüllendirileceğini ifade etti. Macun Mahallesi'nde yapılacak olan bina birkaç ay içinde tamamlanacak. 

Vatandaşın köpeklerden şikâyetleri hiç eksilmiyor. Bilhassa Çankaya bölgesinde, Yaşamkent'te köpek çeteleri özellikle çocukların güvenliğini tehdit ediyor bizden söylemesi. Başkentin başkanlarına burada bu köşede her zaman yer olacak, yeter ki çalışsınlar.

Giriş Tarihi: 2.7.2020

Sabah Gzt.

0 yorum:

Yorum Gönder