30 Mart 2017 Perşembe

Türkiye bayrak ülke

Ahmet TEZCAN

Türkiye bayrak ülke

30.3.2017

Bütün Anadolu, asrın teknolojisiyle asrın idrakine sunulmayı bekliyor. Ama bunun şartları var: İstikrar ve güven olacak ve devamlılığı olacak. Onun da şartı bir cümleyle: GÜÇLÜ OLACAKSINIZ.. Güçlü olmak için bu toprakları kendiniz yöneteceksiniz, kimse işlerinize burnunu sokamayacak.. Ama öyle mi? İşte Avrupa.. Güneyi, kuzeyi, doğusu, batısıyla 50 devlet var Avrupa'da ve 700 küsur milyon insan yaşıyor. Hepsinin gözü bir şekilde Türkiye'de..
ÇÜNKÜ TÜRKİYE BAYRAK ÜLKE.. ORTADOĞU'YA VE ASYA'YA BAYRAK.. 57 İSLAM ÜLKESİNE BAYRAK.. 1,5 MİLYAR İNSANA BAYRAK.. Sınırdan dışarı çıkıp onların nabzını tutmayan bunu bilemez, idrak edemez.

***

Almanya'da, İngiltere'de, Fransa'da, İspanya'da İtalya'da seçim oluyor dünyada pek fazla yankılanmıyor. İşte Hollanda bir seçim yaptı, Türkiye'ye dalaşmasaydı kimse duymayacaktı? Önümüzde Almanya'nın, Fransa'nın seçimleri olacak, seçim propagandalarına bizim ülkemiz yine malzeme yapılacak. "Avrupa'yı Avrupa yapan biziz" diyordu rahmetli Halil İnalcık hoca. Türkiye'de sandık meydana çıkınca dünyanın başı dönüyor, dünya medyası da Türkiye'ye dönüyor ve kendi dillerini de bırakıp Türkçe yayınlara, kampanyalara başlıyorlar.. Neden, bunu hiç düşündünüz mü? Çünkü gerçekten TÜRKİYE SADECE TÜRKİYE DEĞİLDİR ve TÜRKİYE BİR ÜLKEDEN İBARET DEĞİLDİR.

***

Çevremize bir bakın.. Ateş çemberinde yaşıyoruz adeta ve bunu biz hazırlamış değiliz. Petrol ve değerli madenler bizim mahalleden fışkırıyor, dünyanın gözü bu topraklarda. Ama bu topraklar çoğunlukla İslam coğrafyası ve bunu istemiyorlar. Bu toprakların altındakileri istiyorlar, üstünde yaşayanın dinini de, kendisini de istemiyorlar. Alttaki zenginlikler bizim olsun, üstü muhtaç kalsın istiyorlar. Terör, savaş ve darbeler bunun için hiç eksik olmuyor çevremizde. Bizi de bu savaşın bir parçası yaparak zayıf düşürmek istiyorlar.

***

"Sağduyu su gibidir" diyor bir yazarımız ve devam ediyor; "önüne engel koyarsanız akıl ve vicdan yatağında yolunu bulur, hedefine ulaşır." Hiçbirimizin yedeği yok, bu ülkenin, Türkiye'nin de yok bir yedeği. Hep kötüyü keşfederek bir ömür sürdüremeyiz. İyiyi, güzeli, güçlüyü bulmak zorundayız. Yavrularımız ve geleceğimiz için buna mecburuz.

gazete

0 yorum:

Yorum Gönder