31 Ekim 2015 Cumartesi

Tercihim Türkiye olacak

Ahmet TEZCAN

Tercihim Türkiye olacak

31.10.2015

Son dönemece girdik, gerçekten bu son dönemeç; ya batacağız ya çıkacağız. Bu seçim bu milletin GÜVEN SEÇİMİ olacak, GÜVENLİK SEÇİMİ olacak. Bu seçim bizim sıradan siyasi kararımız, neticesi itibariyle sadece hükümet değişikliği getirecek bir tercihimiz olmayacak.
Bu seçim Türkiye'nin İSTİKLAL ve İSTİKBAL'ini tayin edecek.
***
İstiklal ve istikbal kelimeleri; yüzyılın başlangıcında YENİ TÜRKİYE Devleti'nin kuruluş ve kurtuluş mücadelesinde bayraklaşmış kelimelerdi. Mehmet Akif merhuma "Korkma" diye başlayan İSTİKLAL MARŞIMIZ'ı yazdıran duyguydu.. Koskoca imparatorluktan Anadolu'ya sıkıştırılmış bir milletin duygusuydu. Balkan savaşlarıyla 5 yılda 5 milyon insan kaybeden, 7 cephede iki nesil birlikte savaşan yorgun bir milletin duygusuydu. Yukarıdaki cümleyi günümüz karşılığıyla tekrar edersem bu seçim, yani pazar günü vereceğimiz karar Türkiye'nin İSTİKLAL yani BAĞIMSIZLIK, İSTİKBAL yani GELECEK kararı olacak.
***
Bugün de yeni bir Türkiye kuruluyor, milli bir yapı oluşturuluyor. Her ihtiyacını kendisi karşılayabilen, başkasına bağımlı olmadan 80 milyon nüfusun bu cennet coğrafyasında huzur ve barış içinde, onuruyla gururuyla yaşamasını sağlayacak bir gelecek oluşturulmaya çalışılıyor. "JUSMAT" veya "TUSLOG" gibi kelimeler yeni nesil için hiçbir şey ifade etmez.
Ama illaki bilinmesi ve üzerinde düşünülmesi gereken kelimelerdir.
Nedir biliyor musunuz JUSMAT; "Joint us military mission for aid to Turkey" cümlesinin baş harfleridir, Türkiye'ye yardım için ABD tarafından oluşturulan askeri kurulun adıdır. TUSLOG da; "The United States Logistics Group" cümlesinin kısa yazılışıdır.
Yani ABD'nin genellikle NATO üyesi ülkelerdeki güya askeri malzeme depolarıdır, küçük çaplı askeri üslerdir bir bakıma..
Başta Başkent olmak üzere İstanbul, İzmir ve birçok kentimizde yıllarca varlıklarını sürdürdüler, görevleri yalnızca askerlikle sınırlı da değildi. Bu kuruluşlarla kılcal damarlarımızda dolaştılar yıllarca.
Ne yapmamız, nasıl yapmamız, nasıl yaşamamız gerektiğini hep onlar belirlediler.
Biz kendi milli uçağımızı, yerli otomuzu, kendi ihtiyacımız olan her şeyi yerli ve milli kaynaklarla bu yüzden yapamadık, yaptırmadılar, "Biz veririz" dediler.
***
Onun için bu seçim iktidarla muhalefet arasında geçen sıradan siyasi bir mücadele asla değildir. Bu seçim, "vicdan-cüzdan" dengesinde değerlendirilecek bir seçim de değildir. Onun ötesinde bir anlam ifade etmektedir. Bu satırların yazarı 7 Haziran seçimlerinde "Benim oyum kendime" diyerek tercihini kullandı. Çünkü 7 Haziran Türkiye'nin kendi olma seçimiydi. Şimdi de durum değişmedi. Haber bültenlerinden sadece dış haberleri izlesek, bu cinnet coğrafyasında Türkiye'nin ne kadar KENDİ OLMAK, GÜÇLÜ OLMAK, MİLLİ OLMAK mecburiyetinde olduğu görülecektir.
***
Ayrıca Cumhurbaşkanlarıyla kavgaların neye mal olduğunu da gördük. Ben bu kavgaların bir daha yaşanmasını istemiyorum.
Ben Milli İstihbaratın, Güvenlik stratejilerinin bu ortamda değişmesinin yararlı olacağına inanmıyorum.
Netice olarak; Ben bu ortamda Türkiye'de yönetimin değişmesini istemiyorum. Muhalefetin de bu yapısıyla Türkiye'yi yönetebileceğine inanmıyorum.
Bu iktidar kötü ise benim tercihim "kötünün en iyisi" olacak.
Benim tercihim Türkiye olacak.

gazete

0 yorum:

Yorum Gönder