21 Ağustos 2014 Perşembe

Gündem yordu

Ahmet TEZCAN

Gündem yordu

21.8.2014

Mevsimin son demleri yaşanırken; bir yerel seçim, ardından cumhurbaşkanı seçimi... Yetmedi, iktidarın ve ana muhalefetin kongre ve kurultay kararları derken, genel seçime 10 ay gibi bir zaman kaldı. 2014 gündemi herkesi yordu. AK Parti'nin ki üç aşağı beş yukarı belli. Büyük kongre Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki yeni yönetimi şekillendirecek.
Değişimin sınırlı olacağı açıklanmıştı. Erdoğan sonrası partiye bir şey olur mu? Şimdi sıkça sorulan soru bu. Hiçbir şey olmaz. Hiç kimse ANA AKIM'dan kopmak istemez, kopan da tarumar olur. Ana akım, tek başına ülke yönetme sorumluluğu almış olan siyasi harekettir. Feyzioğlu CHP'den koptu da Güven Partisi'ni yaşatabildi mi? Bozbeyli AP'den ayrıldı da ne oldu?
***

Bu dönemin riyaseti önemli, Erdoğan'ın o makamda günü de gündemi de çok yükselteceğini düşünüyorum. Öyle konular gündeme gelecek ki avucunu ovuşturanlar partiye musallat olmayı hiç düşünemeyecekler. İsterseniz birkaç başlık vereyim. Cumhurbaşkanı şehre inecek, Çankaya Köşkü yabancı konuklar için kullanılacak. Sistem değişecek yani, fiili olarak BAŞKANLIK SİSTEMİNE geçilecek ve Başkan AOÇ'de oturacak. Eskiden Mustafa Kemal Köşk'te çalışır AOÇ'de dinlenirdi. Şimdi tersi olacak. Atatürk'ün vasiyeti açılacak, Ayasofya sadece müze olmayacak, ibadet de edilecek. CHP'nin İş Bankası'yla ilişkisi kesilecek.
Sadece bu değil, "Paralel" diye bir şey kalmayacak, Yeni Türkiye yeni muhalefetini bulacak. 2023'ü ben daimi üye olarak BM'de veto hakkı elde etmiş bir Türkiye'den görüyorum.
***

CHP kurultayına gelince... Kılıçdaroğlu, Anavatan gibi dört eğilimli bir yapı oluşturarak partisini iktidara taşımaya çalışacak. Dolayısıyla bu fikir çerçevesinde bir kurultay tasarlayın. Yeni CHP, Ali Topuz'dan Tuncay Özkan'a, Sarıgül'den Ekmelettinoğlu'na içinde herkesin kendini bulacağı bir parti olacak. Ha, yalnız yeni CHP tasarımı Kılıçdaroğlu'na ait de değil, Beykoz Konakları'nın. Kemal Bey atanmış bir figürdür orada, başarılı olunur mu? Bana sorarsanız zor.
Şunu kaydedin; bizim vatandaşımız muhalefete bakarak iktidarı belirler. Başarının sırrını da söyleyivereyim.. CHP gerçek anlamda reddi miras edecek, tümüyle müktesebatını eskide bırakacak. Yetmez, ara sıra cuma mescitlerinde de görünecekler, o zaman belki bir şans doğabilir.

gazete

0 yorum:

Yorum Gönder