3 Şubat 2016 Çarşamba

Geç kalmadan

Ahmet TEZCAN

Geç kalmadan

4.2.2016

Kızılay, Ankara'nın kalbidir. Alışveriş veya başka bir iş için evinden çıkanlar Kızılay'a uğramadan dönmezler. Eski alışkanlıktır, hiç işi olmayanlar bile hava müsaitse Bulvarda şöyle bir turlamak isterler. Her gün otobüsler, dolmuşlar dolusu insanlar çeşitli nedenlerle şehrin dört bir yanından Kızılay'a gelirler giderler. Meclis'in ve birçok devlet binasının da burada olması Başkent'in misafirlerini de Kızılay'a çeker. Bu yüzden insan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgedir Kızılay.
***

Ulus tamam demiştim geçen yazımda; Kızılay'da, Kocatepe'de bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını sormuş, şehrin bu yakasındaki düzenleme ihtiyacının belki Ulus'tan daha elzem olduğunu ifade etmiştim. Sonra lafı yine Kocatepe Camii'ne getirip Ankara'nın siluetindeki bu muhteşem yapı nirengi alınarak Valilik ve Belediyemizin burada hemen bir çalışma başlatması gereğini dile getirmiştim. Kaç gündür elektronik posta adresime defalarca baktım, acaba bir açıklama gönderdiler de atladım mı diye.. Olur ya onca mail'in arasında kaynayıp gidebilir. Ama yok, ne Diyanet'ten, ne Vakıf'tan ne de Vilayet'ten tek satır bir açıklama yok. Belediye'den de bir bilgilendirme almadım. Ne için mi bir açıklama bekliyorum?
***

Gerçekten Ankara çok hızlı büyüyor, çok gelişiyor. Son yıllarda Ankara'ya iki, belki üç Ankara daha eklendi. Hem iş kapasitesi hem ticari ve turistik bakımdan Ankara çok büyüdü çook.. 20 dolayında üniversite var, on binlerce öğrenci barınıyor. AVM sayısı da yanılmıyorsam 40'a yaklaştı. Daha nice yapılar, yatırımlar yapılıyor Ankara'ya.. Sağlık'ta, savunma sanayi yatırımlarında Başkent başı çekiyor. Büyük Gar binası da tamamlanınca Türkiye'nin dört bir yanından YHT'ler Başkent'e belki günü birliğine insan taşıyacak. Hızlı trenlerle Başkent'e ulaşım saatler içinde gerçekleşecek. Yozgat'tan, Sivas'tan, Kayseri'den insanlar çat kapı gelip gidecekler.
***

Yarın "Eyvah geç kaldık" demeden, "şurayı şöyle burayı böyle" yapsaydık pişmanlığına düşmeden Kızılay ve çevresinde adam akıllı ele alınması ve köklü bir düzenleme yapılması lazım. Kızılay'da bilhassa, bunca olumlu gelişmenin yanı sıra bir süredir bu bölgede, cadde ve sokaklarda keyfilikler yaşanıyor. Sebep Çankaya Belediyesi midir, kimdir?! Dükkân önleri, rastgele büfeler, adım başı taksi durakları geçit vermiyor. Diyanet Vakfı mesela, iki koca binayı durup dururken yıktı, aylar sürdü bu yıkım, şantiye binaları için ağaçları kestiler. Hele bir kayısı vardı ki; dayadılar testereyi, yılların ağacını 5 dakikada devirdiler. Yine aynı büyüklükte inşaatlara giriştiler. Fora kazık matkabının sesi mahalleliyi adeta delirtecek.. Muhteşem Kocatepe de sorumsuz ellerde, ses ve aydınlatma sistemi, çevresi ve her şeyi ile vicdan sahibi bir yetkilinin müdahalesini bekliyor. İşte bütün bunlar için aydınlatıcı bir bilgilendirme bekliyorum tüm ilgililerden, vatandaş adına..

gazete

0 yorum:

Yorum Gönder