8 Şubat 2018 Perşembe

Bu kurultayda ne oldu?!

Ahmet TEZCAN

Bu kurultayda ne oldu?!

8.2.2018

Ana muhalefetin yani iktidara alternatif birinci siyasi partinin 36 kurultayı için ne demiştik? Hiçbir şey değişmez...
Kılıçdaroğlu da onu yaptı, beraber çalıştığı arkadaşlarına birkaç isim ilavesiyle mutlu mesut yürüyüp gidiyor. Kurultay hakkında bile konuşamadılar... Yine varsa yoksa Erdoğan'ı ve partisini konuştular.
Kılıçdaroğlu, "dar alanda kısa paslaşma" tarzı siyaset ile ancak iktidarını koruyabiliyor.
Yani CHP iktidarı ona yetiyor. Bana sorarsanız bu, Kılıçdaroğlu için "parti iktidarı" da değil, görünürde "partinin en üst görevlisi" konumunda ve görev süresi CHP'nin ilk olağan ya da olağanüstü kurultayına kadar (belki) uzatılmıştır.
***
Bu kurultayda ne oldu? MYK üyeliğini 16'ya çıkararak birkaç isim ilave etmiş oluyor o kadar. Kendini aday gösterenlerin oyunu bile tam alamadı. Ha, şunu anlamak lazım; CHP'nin "kırmızı çizgi" saydığı şeylerle çok fazla oynayıp hoplayıp zıplamayacaksın.
Bekâroğlu ve Tanrıkulu'nun isimleri mesela bu yüzden çizilmiştir. İki genel başkan yardımcısı (Zeynep Altıok ve Yasemin Öney) ile Genel Sekreter (Kamil Okyay Sındır) aday olamadılar düştüler.
Konsolos da (Öztürk Yılmaz) gitti gider, işi öğrenemedi çünkü.. Aykut Erdoğdu belirsiz, o da çok hoplayıp zıplayanlardan, "buraya kadar" denebilir, Çetin Budak'a da "tamam" denebilir ve beraber çalıştığı arkadaşlarıyla devam edecektir.
***
Kimdir onlar? Haluk Koç en yüksek oyu aldı, aynı görevle devam eder, idari-mali işleri iyi idare etmiş belliki.. Akif Hamzaçebi, Faik Öztrak ve Selin Sayek Böke üç ekonomist olarak devam ederler. Skandal sözleriyle ismi çok tartışılan Sayek Böke'nin delegeden nasıl bu kadar oy aldığını sormayın, her iki listede ismi yer aldı ve onun ABD bağlantısı da güçlüdür. Hakkı Süha Okay, Sera Kadıgil, Fethi Açıkel ile aynen devam, Burhan Şenatalar gözden kaçtı çünkü bir sonraki kurultayda ismi onun da ismini çizerler. Burada Erdal Aksünger bileğinin hakkıyla liste delerek giren tek isimdir, takdir etmek lazım. Erdoğan Toprak danışmanlıktan MYK üyeliğine yeniden terfi eder ve Yıldırım Kaya, Ali Haydar Hakverdi, Yaşar Seyman, Veli Ağbaba, Necati Yılmaz gibi isimler Kılıçdaroğlu'nun (kontenjan gibi) vazgeçilmezleridir. Netice olarak Ali Topuz, Önder Sav gibi eski ağır topların evlerinde televizyondan izledikleri 36 Kurultay da böyle bitti. Onları salona getirebilseydi Kemal Beyi belki takdir edebilirdim. Sorsak "davetiye gönderdim" diyecektir ama işte iddiasız ve kurultaylarla ancak gündeme gelen bir yeni(!) CHP, hayırlı olsun diyorum ve bu yapıyla bu ülkeye ne verebilir ki diye düşünmeden de edemiyorum.

gazete

0 yorum:

Yorum Gönder