24 Mart 2017 Cuma

Bu düzen değişecek

Ahmet TEZCAN

Bu düzen değişecek

24.3.2017

Cumhuriyet'in kurulduğu 1923'ten, çok partili hayata geçtiğimiz 1950'nin mayıs ayına kadar, 27 senede 8 başvekil (o zaman başbakanlara böyle denirdi), 18 hükümet kurdu hepsi de CHP hükümetleriydi. Aynı siyasi partiden iki kader arkadaşı olmalarına rağmen hükümet etme konusunda Mustafa Kemal ile İsmet Paşa bile anlaşamadı. "İşime karışma, mühürdarın değilim" gibi karşılıklı sert sözler söylediler birbirlerine ve küs ayrıldılar. Tarihi bir gerçektir, bütün ayrıntılarıyla tarih bunları yazacaktır.

***

Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz bütün düğmeleri yanlış iliklemiş olursunuz. Koca imparatorluğu paramparça edip her bakımdan VAZGEÇİLMEZ olan bu topraklarda kendileri için bir sistem oluşturan anlayışın sahipleri, bu yanlışı KASTEN yapmışlardır. Yıllarca uğraşmışlar, bütün halkları kışkırtmış, sultanları hal etmiş, aydınları ve bürokratları köleleştirmişlerdir. Yani Genç Türkiye'nin taa kuruluşunda bu sistem yanlış kurulmuş ve tepedeki kavgaların da ardı arkası kesilmemiştir. Bakanların, generallerin, bürokratların, siyasilerin kafalarına silah dayanmıştır. Kaza, intihar süsü verilmiş cinayetler işlenmiştir ve bu milletin yolu her zaman kesilmek istenmiştir. Bu yüzden son bir asır içinde devlet de millet de bir türlü huzur bulamamış, gelişip güçlenecek yerde ENERJİSİNİ BOŞA HARCAMIŞTIR. 100 sene sonra söylenen de istenen de budur; SİSTEM YANLIŞTIR, bu yanlış behemahal ortadan kaldırılmalıdır.

***

Peki, kim düzeltecek bu yanlışı? Devlet erkanı, üniformalı bürokratlar bunu yapmaz, yapamaz.. Ancak siyasi kadrolar gerçekleştirebilir. Şimdiye kadar da buna cesaret eden çıkmadı.. Çünkü vesayet altında siyaset yapıyorlardı.. Bir menfaat grubuna yahut uluslar arası bir şebekeye bilerek veya bilmeyerek hizmet etmeyecek kadrolarla ancak bu iş başarılabilirdi. Bu millet 100 senedir bugünü bekliyordu. Ecdat ruhuyla hareket eden, kendini milletine adamış, inançlı, cesur yürek kadrolar işbaşına gelsin ve bu yanlışı düzeltsin istiyordu millet. 1950'de Demokrat Parti iktidarıyla bir fırsat yakalandı. İnandığı değerlerle hareket eden, ÖNCE MİLLET diyen bir iktidar vardı ve fakat uzun sürmedi. Millete, milletin tercihine tahammül edemediler.. Menderes'in 10 yıllık iktidarında 5 hükümet değişikliği oldu bunu kimse söylemez.. 10 yılda 5 hükümet.. Sonunda Menderes'i de bakanlarıyla darağaçlarında sallandırdılar. Ne oldu, memlekete huzur geldi mi? Bu düzenin değişmesi lazım. Buna 16 Nisan'da yine milletin kendisi karar verecek. Milletin kararına herkes boyun eğecek.

gazete

0 yorum:

Yorum Gönder