3 Eylül 2015 Perşembe

Bizden uyarması

Ahmet TEZCAN

Bizden uyarması

3.9.2015

Çok çetin günlerden geçiyoruz. Gün geçmesin ki bir kalleş saldırı haberi duymayalım, her gün yurdun bir köşesinden bir acı haber bir ağıtla yaşıyoruz. Bu kalleşliğin hedefinde herkes var, yaşlı, çocuk, kadın demiyor, hiçbir ölçü gözetmiyorlar.
Gözetmezler çünkü terörün ahlakı olmaz.
Daha dün Pülümür'den bir telefon aldım, karşımdaki ses o bölgedeki bir şantiyede çalışan arkadaşımdı.
Erzincan karayolu üzerinde, Pülümür çayının kestiği noktada teröristlerin beton döküp yol kontrolü yaptıklarını söyledi.
Bir TIR şoföründen para almışlar, ucuz kurtulmuş dedim. "Etrafta yakılmış araçlar vardı, parayı verdim, geçtim" demiş şoför. Bir de teröristlerin beklenilenin aksine İstanbul Türkçesi'yle konuştuklarını söylüyorlar. İşin ilginç tarafı; Jandarma'yı aramışlar "Size gece yola çıkmayın demedik mi?" şeklinde karşılık almışlar.
İnternetten Pülümür'ün Kaymakamı'na baktım, yeni tayin olmuş genç bir insan, çok zor bir zamanda zor bir görev üslenmiş diyecek bir şey yok, Allah yardımcısı olsun. "Burada bir boşluk var" diyor arkadaşım "yarın buradan acı bir haber almayalım" diye de uyarıyor. Bu insanlar ilk bakışta rızık peşinde koşuyorlar, bunu yaparken de bir riski göze alıyorlar yatırımların gerçekleşmesi için, canını dişine takarak hizmet veriyorlar. Geçenlerde yine sözünü ettiğim bölgenin 15 km ötesindeki doğalgaz borusuna sabotaj gerçekleştirilmiş zarar bir yana bazı bölgeler günlerce doğalgaz alamamıştı hatırlarsanız, bizden uyarması diyoruz.
***
Alper Tan fikirleri ve mücadelesiyle paydaş ve destek olduğum bir gazeteci, sorumluluğunu üstlendiği kanalda, ekibiyle birlikte Yeni Türkiye adına samimi bir gayretin sahibi. Önceki gün Alper de bir uyarı yazısı yayınladı kanalın haber sitesinde. Muhatabı 12 yıllık iktidarla ve istikrarla ülkeyi yöneten siyasiler yani Ak Partililerdi. Bu yazısında Alper Tan özetle dedi ki; Çok zor bir dönemde "Allah bize yeter" diyerek sırf sayi-gayretle yola çıktınız, başta Tayyip Erdoğan olmak üzere her zorluğa göğüs gerdiniz ve bir Yeni Türkiye inşa ettiniz, vatandaş da sizi destekledi. Yalnız son zamanlarda Ak Parti'de bir şımarıklık, bir bize mecbursunuz edası baş gösterdi, ehil olmayanlar vekil listelerinde yer buldu ve özetin özeti; "Ak Parti'nin içine 'AKP liler' doluştu" dedi.
***
Evet, çok ciddi bir uyarıydı bu, hem de dostça bir uyarı. Yani kısaca partinin "bi daha" talebine vatandaşın "tamam" demesi için Ak Parti'nin bir anlamda fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini yazdı Alper Tan. Bu ayar Ak Parti'nin, toplumun tüm kesimleriyle milletin huzuruna "kuruluş ruhuyla" çıkmasıdır ki KURTULUŞ olsun.
Bu millet 100 yıldır bunu bekliyor, bu beklenti ne kişisel ne de konjonktüreldir. Bu beklentinin tarihi, coğrafi, dini, ekonomik çok önemli sebepleri vardır. Bizim insanımızın tercihi hiçbir zaman BİR SEÇİMLİK TERCİH olmamıştır, bunun iyi anlaşılması gerekir. Alper Tan'ın analizi bilhassa parti yöneticileri tarafından dikkatle okunmalı.
Ben de yazımı Alper'in temennisiyle noktalamak istiyorum; Allah bizim vekilimizdir, o ne güzel vekildir, o bize yeter!..

gazete

0 yorum:

Yorum Gönder