23 Ocak 2014 Perşembe

Ankara'nın seçimi

Ahmet TEZCAN

Ankara'nın seçimi

24.1.2014

Ankara'nın adayları, seçmenin önüne çıkarılmaya başlandı. AK Parti de ilçe adaylarını açıkladı.
Kimmiş diye listede hiç bakmak istemediğim üç-dört ilçe vardı: Altındağ, Sincan, Kazan, Çamlıdere… Veysel Tiryaki, Mustafa Tuna, Lokman Ertürk'ün başarıları rivayet değil, görünüyor. Keçiören gibi kerameti kendinden menkul değil en azından.
Bu dönem de rahat kazanacaklardır. Etimesgut'a bakmak ihtiyacı duydum.
Bu defa iktidarın asılacağı bir yerdir, kaybına katlanamazlar. Nallıhan'ı da alırlar diye düşünüyorum.
Geçen seçimde küçük bir farkla kaybetmişlerdi. Havva Hanım'ın Güdül'e çok emeği geçti, Hüseyin Bey ile kanka gibiydiler, nöbet değişikliği olacak Güdül'de. Keçiören de çok önemli. Tek kelime söylemeye dilim varmıyor burası için. CHP için Çankaya ne ise AK Parti için Keçiören odur ama gel gör ki iyi sınav verilmedi. Bir de Turgut faktörü var ne olacak şimdi?
***
Çok bir değişiklik yok gibi AK Parti ilçe adaylarında. Ankara dışındayım, seçim heyecanı şimdiden sarmış her yeri, harıl harıl çalışma var. Birkaç gündür Balıkesir'deyim, sahada sadece AK Parti var. Edip Uğur, genel başkan yardımcısı olarak partisinin kasasının teslim edildiği mutemet bir isim, köy köy, mahalle mahalle dolaşıyor.
***
CHP henüz aday açıklamadı. Ancak ondan önce söylenecek bir şey var Ana Muhalefet için. Adayları belirleyen 5'li Komite hakkında dedikodu almış yürümüş. "Akçalı işler dönüyor" diyorlar.
Hedef Adnan Keskin, Gökhan GünaydınMYK'da ise her kafadan bir ses çıkıyormuş. Çankaya ve Yenimahalle'de seçimi garanti görüyor CHP; "Buralar CHP'nin amiral gemisi" diyorlar. CHP'nin Keçiören için de umudu artmış, söyledikleri şu: Sağ burada 5'e bölündü, aradan çıkarız… Evet, aynen böyle diyorlar. Etimesgut'u Mehmet Yula ile Mamak'ta da ilçe yönetimiyle sorun çözülürse Coşkun Torun üzerinde umutları var. Gölbaşı ve diğerleri için de söyleyeceklerim var, özellikle büyükşehir için...
Önemli olan mücadelenin medenice sürmesidir.
Bugünlük bu kadar, hayırlı cumalar…

gazete

0 yorum:

Yorum Gönder