24 Eylül 2015 Perşembe

Pirincin içindeki beyaz taşlar..

Ahmet TEZCAN

Pirincin içindeki beyaz taşlar..

24.9.2015

Türkiye ve Rusya ortaklaşa olarak Moskova'da muhteşem bir Camii inşa etti, dün de görkemli bir törenle ibadete açıldı mabet.. Eskiden "Komünistler Moskova'ya" sloganı atılırdı, şimdi Müslümanlar Moskova'ya koşuyor. Bu müşterek girişimi eminim bütün dünya çok yakından izledi. Erdoğan ile Putin'in bu vesileyle bir araya gelmesidir esas izlenen ve en dikkat çeken. Çünkü Erdoğan da Putin de Batı'nın hedefindeki iki liderdir, Ukrayna krizi bundandır, Suriye ve Irak krizi bundandır. Kalabalık nüfusu, petrolü, doğalgazı ile aynı zamanda çevresinde en az 5 trilyon dolarlık ekonomik potansiyel barındıran bir bölgedir burası. Ne oldu; komünizm döneminde 70 yıl dini yasakladılar da insanların inanmasının, bir dine tâbi olmasının önüne mi geçebildiler? İşte Moskova'ya koca bir cami, yarın Atina'da da aynı şey olacak.
***

İhsan Şenocak Hoca; Kur'an diyor, Müslümanlara DİRİLİŞ ve DİRENİŞ RUHU aşıladığı için küresel güçlerce yok edilmek veya etkisiz hale getirilmek istendi. Ve ilave ediyor; Bunun için ülkeler işgal ettiler, bunun için öldüler, öldürdüler. Hoca'nın yazısında esas dikkat çektiği iç tehdit ve tehlikedir. Adları Ahmet, Mehmet, Mustafa olan yerli Batıcılara işaret ediyor "Cenneti dünyada arayan konfor Müslümanları" diyor Şenocak;dışarıdan sarsılmayan İslami bünyeyen büyük darbe indirdiklerini anlatıyor. Beni en çok sarsan ise ilk kez duyduğum bir hadis. Kendi resmi sitesindeki yazının parağrafını aynen aktarıyorum: (http://www.ihsansenocak. com/-kuranin bir kismi masaldir- diyen..) "Yerli oryantalizmin memurları Allah Rasulü'nün haber verdiği gibi, "Cehennem'in kapılarına çağıran adamlar" olarak kendilerine icabet edenleri Cehennem'e atmak için çabaladı. Huzeyfe b. Yeman (r. a.) "Sıfhum lenâ/ Bize onları tarif et." deyince, Efendimiz, onları, "Bizim derimizden/milletimizden ve bizimle aynı dili konuşanlardan" olacaklar şeklinde tanımladı." (Buharî, Menâkıb, H. no: 3411; Müslim, H. No: 1847)
***

Evet, dostlar; esas tehlike, her zaman ve her konuda olduğu gibi, 14 asır öncesinden, bizzat bu dinin peygamberi tarafından bize haber veriliyor. Bu milletin hiçbir cereyana kulak asmayacağını biliyorlar ve bizim düşmanımızı yine bizim içimizden çıkarıyorlar. Onlar bizden adlar taşıyor, biz gibi konuşuyor, bizim gibi davranıyorlar. Bugün belki onlar da bizim gibi kurban telaşındalar, bayram namazı kılmak için camilere doluşmuşlardır kim bilir?! Esas tehlike pirincin içindeki beyaz taşlardır. Dişimiz kırılmadan büyük dikkatle onların ayrılması lazım. Büyük ve güçlü Türkiye'nin önündeki en çetin engeldir beyaz taşlar. Bu vesileyle milletimizin ve inananların Kurban Bayramını en samimi duygularımla kutluyor, bu zor günlerin bir an önce aşılmasını diliyorum.

gazete

17 Eylül 2015 Perşembe

Biz onları tanırız

Ahmet TEZCAN

Biz onları tanırız

17.9.2015

1 Kasım'da milletin tek partili yeni bir iktidara yol vereceğini kuvvetle bekliyorum. Bundan önceki seçimde vatandaşın gündemi farklıydı, şimdi ise gündemin tek maddesi var: TERÖR. Çok canımız yanıyor, canımızı yakanlar Türkiye'yi yeniden hizaya sokmak isteyenlerdir. Bundan dağdaki teröristi ve içerideki uzantılarını anlamak yanlış olur. Hizacıların adı yoktur, onlar kendilerini gizleme konusunda son derece mahirdirler ama biz onları eserlerinden tanırız. Biz onları cetvelle çizilmiş sınırlardan tanırız. Biz onları yanmış- yıkılmış şehirlerden tanırız. Biz onları aynı milliyetten olup aynı dili konuştuğu halde birbirine düşürülüp düşman edilen toplumlardan tanırız. Biz onları ülkelerinin altı üstü zenginlik fışkırdığı halde kendileri sefalete mahkûm edilmiş halklardan tanırız. Biz onları ülkeleri ellerinden alındığı için çoluk çocuk aç sefil yollara düşmüş sığınmacılardan tanırız. Ve nihayet biz onları üç yaşındaki masum Aylan bebeğin kıyıya vuran cesedinden tanırız.

***
Onlar, dünyanın 7 milyar nüfusu barındıramayacağı teziyle nüfusun 3 milyara düşmesi gerektiğini düşünenlerdir. Aslında nüfus da umurlarında değil, onlar kendi konforlarını düşünüyorlar. Onlar dünyayı, kendilerince gereksiz, (!) kalabalıklarla paylaşmak istemiyorlar. Kapalı kapılar arkasında bunun için yeni savaş projeleri hazırlıyor, nüfus planlamalarına sponsor oluyorlar. Başımıza terör belasıyla örülmek istenen çorabı bu noktadan ele almak gerekiyor. Kendileri için hep BİRLİK hesabı yapıp her şeylerini BİR tutup GÜÇ BİRLİĞİ oluşturarak daha sağlam ayakta durmayı hedeflerken nedense kendi dışındaki insanların sefaletini görmedikleri gibi sığınma arzularına da sırt çeviriyorlar. Bilmiyorlar ki bu sefil (!) kalabalıklar, kıyıya vuran Bu cesetlerle kendi sonlarını hazırlıyorlar.

***
Yazımın başında söyledim; bu millet 1 Kasım'da yeni ve kuvvetli bir iktidara yol verecektir. Bu kararla Türkiye ekonomisini güçlendirmeye devam edecek. Uzay teknolojileriyle yeni savunma projelerini hayata geçirecek, ihtiyaçlı durumdan tamamen çıkacak ve mazlum milletlere umut olacaktır. Türkiye'nin "Dünya 5'ten büyüktür" demeye devam edebilmesi için tek ve yeter şart MİLLİ DURUŞU, MİLLİ DUYUŞU'dur. Bu millet Amerika'nın iki katı bir coğrafyayı 6,5 asır sorunsuz yönetme başarısı göstermiş bir millettir. Bu milletin potansiyeli buna müsaittir. Bizim yönettiğimiz coğrafyada bugün 64 devlet bayrak dalgalandırmaktadır. Bizim coğrafyamız bir ENERJİ COĞRAFYASI'dır, dünyanın yaklaşık yüzde 70 enerji ihtiyacı da bu coğrafyadan karşılanmaktadır. Bugünkü kavganın sebebi de budur. Kavga gibi gerekçeleri de eskidir ve bellidir. Millet olarak dikkat edeceğimiz tek husus; kimin hangi değirmene su taşıdığıdır. Bir malum gazete 26 genel yayın yönetmeni değiştirmiş yayın politikasını hiç değiştirmemişse ona bakacaksın, kimin değirmenine su taşıdığını bileceksin. Aynı soydan, aynı boydan olmak bir şeyi değiştirmiyor.

gazete

10 Eylül 2015 Perşembe

Herkes kendini bir yoklasın!

Ahmet TEZCAN

Herkes kendini bir yoklasın!

10.9.2015

İşin aslının bilinmesi lazım..
Bu olaylar şapkamızı önümüze koyup bir kere daha aklıselimle düşünme ve değerlendirme zaruretini ortaya koyuyor.
Bizim ülkemiz her an bu tür krizlere gebedir. Bugün R.Tayip Erdoğan yarın bir başkası.. İşin başında kim olursa olsun bu değişmez.
YÖNETEN konumda bu topraklarda kimseyi rahat bırakmazlar. İddiasız, yönetilen, güdülen, başı yumuşak bir yapı kurup kimsenin tavuğuna 'kışt' demeseniz bile rahat olamazsınız.
***
Bunun çok çeşitli sebepleri var:
En önce ve hali hazırda dünyanın enerji ihtiyacının yüzde 65'inin sağlandığı bir bölge burası..
Din ve mezhepler bakımından da tam bir mozaik; Bütün semavi dinlerin ve en keskin mezhep hareketlerinin merkezi.
Dünyada hangi ülke Mekke, Medine ve Kudüs'e kuş uçuşu iki saat mesafede.. Atina, Brüksel, Moskova, Tahran ve başlı başına Kafkasya.. 250 milyon nüfuslu Türk dünyasıyla akrabalığımız, Akdeniz, Karadeniz ve Hazar bir potansiyel.. 54 ülkede 1 milyardan fazla insanın yaşadığı Kara Kıta Afrika.. Maden ve petrol zengini olduğu halde hiç huzur bulmamış, karnı da doymamış insanlar..
Bu bölge, ekonomiyi, turizmi olduğu kadar savaşları ve çatışmaları da besleyen bir bölge..
Altı asırlık bir imparatorluk mirasçısı olan Türkiye bu insanlara ulaşıyor, kardeş bölgelerle yeni ilişkiler kurmak için çabalıyor, bu da başkalarını çok ama çok rahatsız ediyor.
***
Buraya kadarını Taksim olayları sırasında kaleme almıştım, derin hafızaya bir kere daha hatırlatmak istedim. Abdurrahman Dilipak'ı dinledim dün gece bir TV kanalında, diyor ki; 1. Cihan savaşı 100. yılında, İkinci savaşın da 50. yılı.. Sykes-Picot, Yalta benzeri anlaşmalarla bazı devletlere tanınan ayrıcalıkların süreleri doluyor, yenilenmesi lazım ama önce kaos..
Ve ilave ediyor; İçinde Türkiye'nin de olduğu 22 ülkeyi yeniden masaya yatırmak istiyorlar, biz de direniyoruz, onlar ise yeniden hizaya getirmeye çalışıyorlar.
Evet, ben de diyorum ki; olaylar asla siyasi değil. Ama ne var ki taşeron siyasetçiler bundan yararlanmaya çalışıyorlar. Böyle bir zamanda devlete, devlet adamına, askere, polise herhangi kimlikle olursa olsun yazılı, sözlü hücum eden, MİLLİ DURUŞ sergilemeyen kim olursa haindir, değilse gafildir yahut mayasıyla ilgili bir sorunu vardır.
Irkî kimlikle değil, ANADOLU RUHU ile söylüyorum:
Bu ülke bizim kardeşim, herkes kendini bir yoklasın. Kimsin, nesin, nereden geldin, bu topraklarda nefes alan insanlarla bir hesabın var da onu mu ödetmeye çalışıyorsun?!
Ama adın ne olursa olsun biz seni biliyoruz. Sen; Pehlivan Sultan koca Abdülaziz'i alacakaranlıkta 4 kişiyle üzerine abanıp iki bileğinden kesenlerdensin, Abdülhamid-i Sani'nin de hal'ini tebliğ edenlerdendin, biz seni tanıyoruz.

gazete

3 Eylül 2015 Perşembe

Bizden uyarması

Ahmet TEZCAN

Bizden uyarması

3.9.2015

Çok çetin günlerden geçiyoruz. Gün geçmesin ki bir kalleş saldırı haberi duymayalım, her gün yurdun bir köşesinden bir acı haber bir ağıtla yaşıyoruz. Bu kalleşliğin hedefinde herkes var, yaşlı, çocuk, kadın demiyor, hiçbir ölçü gözetmiyorlar.
Gözetmezler çünkü terörün ahlakı olmaz.
Daha dün Pülümür'den bir telefon aldım, karşımdaki ses o bölgedeki bir şantiyede çalışan arkadaşımdı.
Erzincan karayolu üzerinde, Pülümür çayının kestiği noktada teröristlerin beton döküp yol kontrolü yaptıklarını söyledi.
Bir TIR şoföründen para almışlar, ucuz kurtulmuş dedim. "Etrafta yakılmış araçlar vardı, parayı verdim, geçtim" demiş şoför. Bir de teröristlerin beklenilenin aksine İstanbul Türkçesi'yle konuştuklarını söylüyorlar. İşin ilginç tarafı; Jandarma'yı aramışlar "Size gece yola çıkmayın demedik mi?" şeklinde karşılık almışlar.
İnternetten Pülümür'ün Kaymakamı'na baktım, yeni tayin olmuş genç bir insan, çok zor bir zamanda zor bir görev üslenmiş diyecek bir şey yok, Allah yardımcısı olsun. "Burada bir boşluk var" diyor arkadaşım "yarın buradan acı bir haber almayalım" diye de uyarıyor. Bu insanlar ilk bakışta rızık peşinde koşuyorlar, bunu yaparken de bir riski göze alıyorlar yatırımların gerçekleşmesi için, canını dişine takarak hizmet veriyorlar. Geçenlerde yine sözünü ettiğim bölgenin 15 km ötesindeki doğalgaz borusuna sabotaj gerçekleştirilmiş zarar bir yana bazı bölgeler günlerce doğalgaz alamamıştı hatırlarsanız, bizden uyarması diyoruz.
***
Alper Tan fikirleri ve mücadelesiyle paydaş ve destek olduğum bir gazeteci, sorumluluğunu üstlendiği kanalda, ekibiyle birlikte Yeni Türkiye adına samimi bir gayretin sahibi. Önceki gün Alper de bir uyarı yazısı yayınladı kanalın haber sitesinde. Muhatabı 12 yıllık iktidarla ve istikrarla ülkeyi yöneten siyasiler yani Ak Partililerdi. Bu yazısında Alper Tan özetle dedi ki; Çok zor bir dönemde "Allah bize yeter" diyerek sırf sayi-gayretle yola çıktınız, başta Tayyip Erdoğan olmak üzere her zorluğa göğüs gerdiniz ve bir Yeni Türkiye inşa ettiniz, vatandaş da sizi destekledi. Yalnız son zamanlarda Ak Parti'de bir şımarıklık, bir bize mecbursunuz edası baş gösterdi, ehil olmayanlar vekil listelerinde yer buldu ve özetin özeti; "Ak Parti'nin içine 'AKP liler' doluştu" dedi.
***
Evet, çok ciddi bir uyarıydı bu, hem de dostça bir uyarı. Yani kısaca partinin "bi daha" talebine vatandaşın "tamam" demesi için Ak Parti'nin bir anlamda fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini yazdı Alper Tan. Bu ayar Ak Parti'nin, toplumun tüm kesimleriyle milletin huzuruna "kuruluş ruhuyla" çıkmasıdır ki KURTULUŞ olsun.
Bu millet 100 yıldır bunu bekliyor, bu beklenti ne kişisel ne de konjonktüreldir. Bu beklentinin tarihi, coğrafi, dini, ekonomik çok önemli sebepleri vardır. Bizim insanımızın tercihi hiçbir zaman BİR SEÇİMLİK TERCİH olmamıştır, bunun iyi anlaşılması gerekir. Alper Tan'ın analizi bilhassa parti yöneticileri tarafından dikkatle okunmalı.
Ben de yazımı Alper'in temennisiyle noktalamak istiyorum; Allah bizim vekilimizdir, o ne güzel vekildir, o bize yeter!..

gazete