12 Eylül 2013 Perşembe

Çankaya'nın talipleri..

Ahmet TEZCAN

Çankaya'nın talipleri..

12.9.2013

Yerel seçimler yaklaşırken siyasi parti merkezleri hareketlenmeye başladı.
Şimdi tam da nabız tutma zamanı.
Mevcut başkanın durumu ne? Yeniden aday olacak mı? Kamuoyu yoklamaları ne gösteriyor? Başka kimler aday olabilir?
Ve nihayet bana ve benim adaylığıma nasıl bakarlar?
Şimdi gönlünden belediye başkanlığı geçenlerin kafasındaki sorular bunlar.
Vatandaşla ilişkisini iyi tutan, kulisini iyi yapan, parti yöneticileriyle ilişkileri sağlam olanlar kazanacak. Aksi takdirde "LİYAKAT" durumunun yegâne ölçü olacağını kimse bana söylemesin.
***

Çankaya Belediye Başkanlığı için CHP'de şimdiden 29 taliplinin olduğu haberleri internete düştü. Haber doğruysa aday adayları başvurularını yapmaya başlamışlar bile.. İleride bu sayı daha da artarsa kimse şaşırmasın. CHP'nin Çankaya aday adaylarıyla ilgili ilk ve ilginç yorum mevcut Belediye Başkanından, Bülent Tanık'tan gelmiş. Başkan'ın yorumu bir Çankaya seçmeni olarak ister istemez ilgimi çekti.
Tanık 29 aday adayı başvurusunu "normal" olarak değerlendirmiş ve demiş ki: "Varlıklı bir belediye olarak görüyorlar.
Sorunlarını aşmış, kasası dolu, şampiyonluğun en kuvvetli adayları arasında olan bir futbol takımının nasıl taliplisi çok olursa, elbette Çankaya'nın taliplileri de çok olur"
Başkan Tanık
, geçen 4 yıl içinde Çankaya'nın gerçekleşen gelir bütçesinin iki kat büyüdüğünü, borçların azaldığını, gayrimenkul varlığının 3 kat arttığını, yeşil alan, temizlik işleri ve sosyal projeler konusunda çok önemli işlerin yapıldığını da söylemiş. Böyle bir gelişme söz konusuysa Muzaffer Başkan'ın şikayet ettiği "yamyamlar" ın da ayağının kesilmiş olması gerekir. Bu bile başlıbaşına büyük başarıdır Çankaya Belediyesi için.
***

Ben bizim mahallede Çankaya Belediyesi'ni, bir, çöp arabalarıyla görüyorum -ki onların artıklarını toplamak için ayrıca bir aracın takibi gerekiyor- İki, bir hanım sürücünün kullandığı süpürge aracıyla..
Sabahları ana arterde kaba çöpleri şöyle hızla süpürüp geçiyor o kadar.. Ha, bir de Binektaşı sokakta belediyenin imzasını gördüm; asfaltlandı ve yolun iki yanına baba taşları kondu araç parkını önlenmek için ama yolu daraltmaktan başka işe yaramadı.
Netice-i kelam..
Çankaya'da CHP tercihi hizmet sonucu değildir, taş diksen orada CHP seçimi kazanır, emsaline de pek rastlanmaz, çünkü ideolojik temellidir bu tercih, bir de statüko meselesi.. Tıpkı sahil kesimindeki CHP varlığı gibi, anlaşılabilir ve kendi içinde mantıklı.. Ak Parti, geçen dönem Saint Joseph'li Bülent Akarcalı ile bile Çankaya seçmenini ikna edemedi.

gazete

0 yorum:

Yorum Gönder